Træning på klinikken

Hvad enten du er topidrætsudøver, pensionist, nybegynder eller trækkes med en skade tilbyder vi træning i vores træningscenter, gymnastiksal samt varmtvandsbassin.
Træningen er tilpasset dit udgangspunkt og det, du ønsker at opnå med træningen. Vi udarbejder i fællesskab et træningsprogram med dit mål som udgangspunkt for hvilke øvelser, der skal være i fokus.

"Mange har på tidspunkter gennem livet erfaret at træning tilføjer kroppen mere energi mens langvarig aflastning tager energien ud af kroppen."

Træningscenter og gymnastiksal

Styrketræning

Stykretræning medfører både kvaliative og kvantitative neuromuskulære forandringer og dermed optimering af bevægeapparatets generelle funktion. Styrketræning kan udføres på mange måder, der hver især har specifikke formål, såsom vækst i muskelmasse, øgning af maksimal styrke, eksplosiv styrke eller styrke-udholdenhed. Styrketræning kan udføres i maskiner og/eller med frie vægte/elastikker-, hvor der stilles større krav til balancen og kvaliteten af øvelsen.

Motorisk færdighedstræning

Motorisk færdighedstræning (MFT) sigter mod at optimere en motorisk teknik eller færdighed, der fx. er forringet eller midlertidigt gået tabt som følge af traume, smerte eller operation. MFT træner komponenter, der spiller en væsentlig rolle for kvaliteten af en motorisk færdighed. Det benyttes i høj grad i genoptræning og rehabilitering af patienter med erhvervede hjerneskader til genindlæring at motoriske færdigheder, hos ældre med nedsat mobilitet samt forebyggelse og behandling af idrætsskader.

Konditionstræning

Konditionstræning er dynamisk arbejde med store muskelgrupper med en træningsintensitet og varighed der gør, at der opnås en væsentlig belastning af kredsløbet (hjerte og lunger)
Uanset formål og patientgruppe bør man stræbe efter en træningsfrekvens på mindst 2-3 gange ugentlig.

Bassinterapi

Bassinterapi er en træningsform hvor man anvender øvelser i varmtvandsbassin. Bassinterapi benytter vandets fysiske egenskaber (opdrift, modstand og varme) til at opnå en træning af bevægelighed og muskelstyrke, hvor smerter, manglende muskelstyrke og ledforandringer er hæmmende for træning på land.
Bassinterapi viser positive resultater inden for behandlingen af de fleste smertetilstande fra bevægeapperatet, f.eks. ryg-, nakke- og skulder-smerter. Træningsformen er også veldokumenteret til de fleste inflamatoriske gigttilstande, f.eks. reumatoid artrit (RA), osteoartrose (OA) og ankyloserende spondylit (AS). Bassintrænings relevans er på lige fod med træning på land, da effekten af bassin-træning generelt er af samme størrelse som effekten af træning på land.
Desuden ved smertetilstande hvor træning „på land“ ikke kan gennemføres pga. for stor smertereaktion.